Το σχόλιο της ημέρας


«Ημερήσιο Μάτι» με την Κατερίνα Τσαλού
«Ημερήσια Τοπική της Πιερίας»

Και όπως ήταν αναμενόμενο, διότι πρέπει πραγματικά να είσαι ηλίθιος αν πιστεύεις ότι μια δήλωση που προσβάλλει τους πόντιους θα περάσει στα ψιλά-έγινε ο μαύρος χαμός με τις δηλώσεις Φίλη.
Και όχι άδικα.
Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να ερμηνεύσουν, να δικαιολογήσουν ή να αιτιολογήσουν όσα είπε, οι δηλώσεις δεν ήταν απλώς ατυχείς, ήταν οδυνηρές για έναν λαό που βιώνει αυτά που βιώνει.

Αρκετά ανεχτήκαμε τους «εύκαιρους» που κατά διαστήματα τα έχουν βάλει με έναν μικρό λαό, που του ζητούν συνεχώς να σκύψει το κεφάλι, να κάνει υποχωρήσεις, να βλέπει τα παιδιά του άνεργα, να βλέπει τους φίλους να μεταναστεύουν.
Αρκετά ανεχτήκαμε την επιφανειακή αν όχι επιδερμική προσέγγιση θεμάτων που είτε το θέλετε είτε όχι, είτε το αναγνωρίζετε είτε όχι, πονάνε αυτό τον λαό.
Δεν θα κρίνω ούτε το περιεχόμενο ούτε την αξία των λόγων ούτε τα επιχειρήματα. Θα πω μόνο πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει ως έμπρακτη ένδειξη συγνώμης στον ποντιακό ελληνισμό και όχι μόνο να αποπέμψει παραδειγματικά ανιστόρητους υπουργούς.
Έχουμε πολλά και κρίσιμα ζητήματα να λύσουμε σ’αυτή τη χώρα. Περίσσεψε η μαγκιά και οι δηλώσεις –ντόρος να γίνεται.
Θέλουμε και απαιτούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα που μας δημιούργησαν.
Αρκετά ανεχτήκαμε, τα περιθώρια στενεύουν.
Δεν ξέρω αν αυτός ο λαός έχει άλλες αντοχές. Δεν ξέρω αν μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε μια «προδομένη ελπίδα», το σίγουρο είναι πως είναι στα όρια του.
Να το λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
Αυτά και χαιρετίσματα.
Σήμερα έχουμε δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης. Περιμένουμε νεότερα για το θέμα των δημοτικών τελών.

Καλή μας ημέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρεις μέρες χωρίς κινητό, social media, e mail. Αποκάλυψη!

  Λίγο η πίεση των ημερών, λίγο οι ειδήσεις…δεν άργησα να το αποφασίσω. Μια καλή ευκαιρία έψαχνα και την άρπαξα από τα μαλλιά κυριολεκτικά. ...